home home
home beschermingsbewind budgetbeheerbudgetcoaching curatele en mentorschap
tarievenfolders contact

       
 

Budgetbeheer
Stel u heeft onvoldoende zicht in uw financiële situatie, de post stapelt zich op en het lukt u niet om iedere maand alle rekeningen te betalen. In dat geval kan (tijdelijk) budgetbeheer een uitkomst zijn.

Bij budgetbeheer beheren wij uw financiën. Al uw inkomsten zoals salaris, uitkering, belastingtoeslagen, kinderbijslag enz. worden op een beheerrekening gestort. Vanaf deze rekening betalen wij uw vaste lasten en geven u wekelijks huishoudgeld. Daarnaast trachten wij maandelijks geld te reserveren voor onvoorziene uitgaven.

Tijdelijke ondersteuning
Budgetbeheer is in principe tijdelijk, meestal gedurende een periode van 1 tot 3 jaar. In die periode ontstaat er financiële rust en stabiliteit. We geven u ondersteuning en advies om uw financiën eventueel stap voor stap weer zelf over te nemen.

Werkwijze
Allereerst brengen wij uw inkomsten, uitgaven en schulden in kaart in een budgetoverzicht. We controleren of uw inkomen op peil is. Mogelijk heeft u nog recht op huur en zorgtoeslag. Ook kijken we of u vrijstelling kunt krijgen voor de gemeentelijke heffingen en waterschapsbelasting. Daarnaast verzorgen wij ook uw belastingaangifte.

Vervolgens maken wij samen met u een budgetplan. Hier worden al uw inkomsten en uitgaven gedurende een geheel jaar in opgenomen. Wij zorgen dat er maandelijks voldoende geld wordt gereserveerd voor de betaling van verplichtingen die per kwartaal of eenmaal per jaar betaald moeten worden. Ook proberen we maandelijks geld te reserveren voor onverwachte uitgaven zoals een kapotte wasmachine.

Verder schrijven wij samen met u alle instanties aan waar u regelmatig een betaling aan moet doen. Denk hierbij aan woningbouwvereniging, zorgverzekering enz. Wij vragen hen voortaan alle post naar ons toe te sturen zodat wij deze rekeningen kunnen betalen (mits er voldoende geld is natuurlijk).

Mocht er sprake zijn van schuldenproblematiek dan zullen wij, in overleg met u, kijken wat de beste oplossing voor dit probleem is. Er kan soms worden gekozen om betalingsregelingen te treffen met de schuldeisers. In andere gevallen is het beter u door te verwijzen naar de Gemeentelijke Schuldhulpverlening.

  

 

 
       
   


KvK nr. 70534861 BTW nr. NL858363641B01

Copyright © 2021. All Rights Reserved.