home home
home beschermingsbewind budgetbeheerbudgetcoaching curatele en mentorschap
tarievenfolders contact

       
 

Budgetcoaching
Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Om dit overzicht terug te krijgen kunt u soms wel een helpende hand gebruiken. Beter Bewind kan u deze helpende hand bieden.

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt en krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach kan vaak problematische schulden en administratieve chaos voorkomen.

Intake en stappenplan
Ons eerste contact is telefonisch, in een gesprek bespreken wij uw situatie en uw wensen. Besluit u Beter Bewind na dit gesprek in te schakelen, dan maken wij een afspraak voor het zetten van de eerste stap naar een financieel betere toekomst.

Leren budgetteren onder begeleiding van een Budgetcoach bestaat uit zes stappen:

1) Opzetten van een thuisadministratie door het ordenen van uw papieren.

2) Opstellen van een budgetplan, dit is een overzicht van al uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. We bespreken hierbij hoe de problemen zijn ontstaan, wat de toekomstwensen zijn en wat de mogelijkheden zijn voor besparingen en/of extra inkomsten.

3) Onderzoeken of het mogelijk is uw inkomsten te verhogen d.m.v. toeslagen, voorzieningen, belastingteruggave etc.

4) Maken van een budgetplan voor uw nieuwe situatie, met zowel een maand als een jaarbegroting. Ook leert u hier omgaan met het nieuwe budget.

5) Bij schulden: het begeleiden bij het treffen van een betalingsregeling met schuldeisers en het opstellen van een aflossingsschema. U krijgt hierdoor inzicht in hoeveel maanden u schuldenvrij kunt zijn.

6) In de eindfase heeft u weer zicht en grip op uw financiën en kunt u daar zelfstandig op een verantwoorde wijze mee omgaan.

Indien er hierna nog behoefte is aan verdere begeleiding, dan zijn er diverse mogelijkheden zoals een maandelijks huisbezoek, kwartaalafspraken, halfjaarlijkse begeleiding, consult via telefoon of per mail.

  

 

 
       
   

KvK nr. 70534861 BTW nr. NL858363641B01

Copyright © 2021 All Rights Reserved.